Home » Depression, Evidens, Forskning, Kognitiv beteendeterapi, Psykisk ohälsa, Psykofarmaka, Webbtips

Brittisk organisation sammanställer aktuell kunskap om depression

26 October 2009 No Comment

MHSC (Mental health specialist collection) är en sammanställning av aktuell forskning kring psykisk ohälsa som genomförs av brittiska forskare och kliniker. Målet är att personal som jobbar med psykisk ohälsa på ett enkelt sätt ska kunna få tillgång till aktuell forskning av hög kvalitet. Sammanställningarna fokuserar i vissa fall på engelska förhållanden men det mesta av informationen är internationellt gångbar.

Varje år publicerar man bland annat uppdaterade sammanställningar om schizofreni och depression på sin hemsida. Dessa sammanställningar innefattar både evidensbaserade riktlinjer, metaanalyser, grundforskning och patientinformation från det senaste året. Sammanställningen om depression innefattar till exempel studier om prevalens, diagnostik, olika behandlingsformer och genetik. Under behandlingsformer kan man bland annat hitta studier om kognitiv beteendeterapi, psykofarmaka och alternativmedicin. De flesta av studierna är antingen review-artiklar eller metaanalyser.

Tyvärr kan man i de flesta fall bara läsa studiernas abstract (sammanfattning), men sidan gör det ändå lätt att bilda sig en uppfattning om vad som händer inom fältet och vad den aktuella forskningen säger om olika behandlingsformer.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.